product-templates
Productsjablonen (SF 9.2)

Met Productsjablonen kunt u waarden kopiëren van een sjabloon naar meerdere producten tegelijk waardoor u veel tijd en werk bespaart. Verander simpelweg één sjabloon en kopieer de waarden i.p.v. dezelfde wijziging meerdere keren in te voeren.

U kunt alle producten tegelijk aanpassen – alle producten op een pagina of alle producten die u geselecteerd heeft. De meest gekopieerde waarden zijn prijs, opties en kortingen – maar u kunt natuurlijk ook andere ondersteunde waarden kopiëren.

U kunt in principe alle waarden verbonden aan een product kopiëren: het is voldoende om de waarden aan een sjabloon toe te kennen en deze dan te kopiëren naar het gekozen product.

!
template

1: Een productsjabloon maken

!

Zoek naar de Productsjabloon map in de boomstructuur.

Kopieer nu een willekeurig product als sjabloon naar deze map – of voeg een nieuw product toe.
Dit product wordt nu een sjabloon en u kunt de waarden ervan kopiëren naar ieder ander product.

U kunt de waarde van de sjabloon bewerken net zoals bij andere producten. Veranderingen die u maakt aan een sjabloon brengen geen wijzigingen toe aan andere producten – totdat u ze daarheen kopieert.

template

2: De doelproducten selecteren

!

Once you have adjust the values of a product template so they match the values you want to copy to other products, you can select your target products.

Target products can be selected in multiple ways:

For example to apply a discount to all products listed on a page, simply right-click on the page in the tree window. Then select the option highlighted in the image below.

U kunt ook overschakelen naar Lijst-weergave op iedere pagina door op 'Lijst' te klikken

onderaan de pagina of door naar de 'Inhoudsopgave' te gaan in de boomstructuur

en de doelproducten – de producten die u wenst bij te werken met de waarden van de sjabloon - te selecteren.

Selecteer de producten door uw muis eroverheen te bewegen terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt of klik erop terwijl u de SHIFT of CTRL toets indrukt op uw toetsenbord.

Klik dan met uw rechtermuisknop op de geselecteerde producten en selecteer de optie die in de afbeelding hieronder aangegeven is.

template

Waarden van een productsjabloon naar producten kopiëren

!

Wanneer u met uw rechtermuisknop op de producten klikt en de optie 'Kopieer de waarden van het productsjabloon' wordt de Productsjabloon wizard geopend.

Selecteer de sjabloon die u wenst te gebruiken aan de linkerkant in het 'Productsjabloon' venster. Alle productsjablonen die u toegevoegd heeft aan de Productsjablonen pagina worden hier weergegeven.

In het venster 'Te kopiëren velden' kunt u de waarden selecteren die u wenst te kopiëren. U kunt zo veel waarden selecteren als u maar wilt.

Als u opties kopieert, dan kunt u de functie “Alle opties in doelproducten verwijderen” selecteren. Dit betekent dat alleen de opties die u aan het kopiëren bent beschikbaar zullen zijn in de doelproducten wanneer u klaar bent.

Zie ook: Productsjablonen

!
Zie ook  'Productsjablonen' om uit te vinden hoe u productgegevens en productinstellingen kunt kopiëren van één product naar meerdere producten. Zo kunt u  deze functie op meerdere producten tegelijk toepassen.