Voorraadbeheer

ShopFactory is uitgerust  met een handmatig en een automatisch voorraadbeheer.
Zo kunt u de voorraad van ieder product met een bestelnummer (SKU) en ook alle productopties beheren.

Ook kunt u de bestelnummers van een product combineren met de keuze van één optie  — zie  Combineer Bestelnummers / SKUs voor een gemakkelijk voorraadbeheer op basis van bijvoorbeeld de verschillende maten van een product.

U kunt ook productgroepen creëren door het vaststellen van opties zoals grootte van de harde schijf en ook de voorraad voor deze componenten bijhouden.

Wanneer u de handmatige voorraadbeheer selecteert dan moet u handmatig de voorraad bijwerken als er een product in uw winkel is verkocht.

Als uw server PHP ondersteunt dan kunt u ook automatisch voorraadbeheer selecteren waardoor uw voorraad automatisch wordt bijgewerkt als er een product in uw winkel is verkocht. Voor deze functie heeft u een Total Care account nodig.

Om de voorraadbeheerfunctie in te stellen, klik op eigenschappen en selecteer voorraad.

Met de Voorraadbeheer Instellingen Wizard, kunt u voorraadbeheer inschakelen en instellen.

Voorraadbeheer Instellingen:

!

Voorraadbeheer ingeschakeld:

!
Activeer deze optie om voorraadbeheer in te schakelen.

Gebruik dit scheidingsteken om bestelnummers/SKUs te combineren

!

Er zijn een aantal scheidingstekens die u kunt gebruiken tussen bestelnummers wanneer u gebruik maakt van de Combineer functie om bestelnummers van producten en de bijbehorende opties te combineren.

Zie Product Opties.

Kopen toestaan als product niet voorradig is

!
Door deze optie te activeren kunnen klanten producten bestellen ook als ze niet voorradig zijn. Dit kan handig zijn als uw Niet in voorraad boodschap een levertijd bevat, zoals bijvoorbeeld “Levering binnen 2 weken”.

Weergavetype Voorraad:

!

Deze optie stelt vast hoe uw voorraadniveau aan uw klanten wordt getoond.

Geen: Klanten krijgen geen informatie over voorraad te zien.

Exact: klanten zullen het exacte voorraadniveau kunnen zien voor elk product

Stoplicht: Deze methode wordt aangeraden om uw voorraad weer te geven. Het zal  één van de drie boodschappen betreffende het voorraadniveau  aan klanten tonen, afhankelijk van uw voorraadniveau. U kunt deze boodschappen instellen voor alle producten. U kunt de Niet in voorraad boodschap aanpassen voor elk product en het vervangen met een meer gedetailleerde boodschap voor een specifiek product, zoals “Levertijd is 2 weken”.

Boodschap

!

U kunt deze boodschappen instellen, afhankelijk van de voorraadweergave die u geselecteerd heeft. De Stoplicht-optie geeft u toegang tot alledrie de instellingen.

Niet in voorraad: Deze boodschap wordt getoond als een product niet voorradig is. U kunt de Niet in voorraad boodschap aanpassen op productniveau  per product in de productniveau wizard.

Lage voorraad: Deze boodschap wordt getoond wanneer de aanwezige voorraad van een product beperkt is; dit is afhankelijk van de drempel die u ingesteld heeft.

In voorraad:  Deze boodschap wordt getoond wanneer het voorraadniveau van een product hoger is dan de Drempel die u heeft ingesteld.

Drempel: Hier zijn de voorraadniveaus voor de verschillende stoplicht-instellingen vastgesteld.

Bestelnummers / SKUs combineren

!

Met deze functie kunt u het bestelnummer (SKU) van een product combineren met het bestelnummer van een kenmerk, zoals kleur of maat om een uniek bestelnummer te creëren voor dat artikel. Dit kunt u doen d.m.v. de Opties en keuze Wizard.

U kunt nu het voorraadniveau instellen voor het gecombineerde bestelnummer, wat nu op een specifiek artikel duidt, zoals bijvoorbeeld een rood t-shirt of een schoen van een specifieke maat. Om een gecombineerde SKU te creëren, moet u een * in het 'Categorie combineren' veld plaatsen door op de rij van de Optie te klikken.

Een simpel voorbeeld:

Het bestelnummer van de schoen is PumaX .

De bestelnummers van de maten zijn s8, s9, s10.

Na combinatie zullen uw unieke bestelnummers  PumaX-s8, PumaX-s9 en PumaX-s10 zijn.
U kunt nu voorraadniveaus instellen voor de drie schoenmaten.

Zie ook Product Opties / Keuzes.

Voorraadniveaus instellen

!

Als u een reeds bestaande database heeft kunt u simpelweg de voorraadniveaus importeren d.m.v. de ShopFactory ImportWizard. Controleer alleen wel dat de bestelnummers in uw database overeenkomen met de bestelnummers in ShopFactory.

U kunt uw voorraadniveaus ook handmatig beheren.

Handmatig voorraadniveaus beheren

U kunt uw voorraadniveaus ook zeer gemakkelijk  handmatig beheren.

Voor één product: selecteer het product en klik op de Voorraadniveau-link in de product wizard.

Voor alle producten: Klik op Eigenschappen en selecteer 'Voorraad'.

Voor alle producten op een pagina: Klik met uw RECHTER muisknop op de pagina die u wenst te selecteren in de boom en klik dan op Voorraad...

In al deze gevallen wordt de voorraadniveau wizard geopend, zodat u uw voorraadniveaus kunt bekijken en beheren. Alle producten met een uniek bestelnummer zullen worden weergegeven zodat u  voorraadniveau en andere waarden kunt controleren en aanpassen.

Dit geeft een normaal product weer
Productgroep – een apart product dat alleen verkocht wordt in combinatie met andere producten
Een product gecreëerd met de  'Combineer Bestelnummers / SKUs' functie, m.a.w. met een specifiek kenmerk zoals kleur
In voorraad (stoplicht-weergave)
Lage voorraad   (stoplicht-weergave)
Niet in voorraad   (stoplicht-weergave)
In voorraad (exacte weergave)
Niet in voorraad (exacte weergave)
Voorraad De beschikbare voorraad
Min. bestelaantal Klanten moeten TENMINSTE dit aantal kopen
Max. bestelaantal Klanten kunnen niet MEER dan dit aantal kopen
Niet in voorraad bericht De boodschap wanneer een product niet in voorraad is. U kunt het aanpassen voor elk product, door bijvoorbeeld een leveringstijd in te voeren.
Instellingen Met deze knop opent u het voorraad instellingen venster.
Synchroniseren Deze knop verschijnt indien u het 'Automatisch beheer van voorraadniveaus' gebruikt. Wanneer u hierop klikt, downloadt ShopFactory de voorraadniveaus van uw online winkel en vermindert alle voorraadniveaus met de online verkochte artikelen. Dit moet u doen voordat u op de knop 'Voorraadniveaus verzenden' klikt zodat u niet over uw bijgewerkte voorraadniveaus op uw server schrijft met de verouderde instellingen van uw winkel.
Voorraadniveaus verzenden Hiermee worden uw voorraadniveaus naar uw server verzonden om uw voorraad real-time te controleren. Iedere keer dat een artikel verkocht wordt, wordt uw online voorraad verminderd. Het is van belang uw voorraadniveaus te 'Synchroniseren' voordat u ze verzendt zodat uw online voorraadniveaus altijd bijgewerkt zijn.

Om een waarde in te voeren of aan te passen, klik eenmaal op het desbetreffende veld om het te selecteren en klik dan nogmaals om het te openen of gebruik de TAB-toets op uw toetsenbord. Wanneer u een veld geselecteerd heeft kunt u de pijltjes OMHOOG en OMLAAG op uw toetsenbord gebruiken om tussen rijen te wisselen of de TAB-toets om tussen velden te wisselen.

Als een veld leeg is (inhoud verwijderd) dan zal deze niet meegenomen worden bij controle van de voorraad. Een voorraadniveau met waarde '0' betekent niet in voorraad. Als het voorraadniveau veld leeg is, kan een onbeperkt aantal van het product gekocht worden.

Een snelle manier om voorraadniveaus handmatig aan te passen

Wanneer u de stoplicht-weergave ingesteld heeft, dan kunt u de voorraadniveaus gemakkelijk aanpassen door op het voorraadniveau-icoon, zoals bijvoorbeeld  , te klikken.

Hierdoor wordt de boodschap die de klant in de winkel te zien krijgt aangepast en verandert het voorraadniveau naar de Drempel die u in het instellingen venster heeft ingesteld.

Red text in stock control

!

Data rows highlighted in red text in the stock level list indicate a problem.

It means we have found products which have the same catalog number (SKU) but different product titles. As a catalog number or SKU must be unique for each product, this conflict is highlighted in red.