Het Uiterlijk van uw Website aanpassen

De Designer Mode geeft u de geweldige mogelijkheid om – met slechts ‘point and click’ – het uiterlijk van elk willekeurig website thema dat u selecteert volledig aan te passen: zodanig dat het niet eens meer te zien is welk thema het eerst was. Nu zult u waarschijnlijk een thema kiezen dat past bij de stijl die u wilt uitstralen, uw smaak en/of de technische mogelijkheden die u nodig heeft, maar u heeft dus enorm veel vrijheid in wat u er vervolgens mee wilt doen om de perfecte website te maken.

Met een simpele ‘point and click’ van de muis kunt u veranderingen aanbrengen in kleuren, design afbeeldingen en vele andere aspecten.

Sterker nog, uw ShopFactory software zorgt zelfs automatisch dat de door u gekozen afbeeldingen qua afmetingen in het door u geselecteerde websitethema passen!

Het is ongelooflijk over hoeveel ontwerpcapaciteiten uw muis met de ShopFactory software beschikt.

Met een handige Ongedaan maken-functie kunt u een nieuwe look uitproberen voor u deze instelt.

Ook kunt u gemakkelijk de originele look van een Websitethema terughalen door het thema opnieuw te selecteren.

N.B. Veranderingen in Design afbeeldingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt, maar u kunt wel altijd de originele design afbeeldingen terugplaatsen.

!
websitecolor

Website Kleuren, Tekst Kleuren

!

Dit zijn de kleuren die op uw website worden gebruikt. U klikt op een knop om de Website kleur of de Tekst kleur die u wilt veranderen te selecteren – vervolgens selecteert u een nieuwe kleur.

De kleur selecteert u door te klikken in het aanwezige kleurenpalet.

Een fantastische functie in de Designer is de mogelijkheid om een kleurenschema aan te passen, en om kleurenschema’s te exporteren en importeren.

previewarea

Kleuren aanpassen

!

Klik in het preview gedeelte op het element waar u de kleur van wilt veranderen.

Er verschijnt een menu.

Selecteer het item dat u wilt veranderen, bijvoorbeeld de achtergrond kleur of tekstkleur. Als u met de muis over de keuzes beweegt ziet u boven het menu een voorbeeld verschijnen van de kleur die bij dat item hoort, dat zal u helpen o het juiste element aan te klikken. Klik op het item dat u wilt aanpassen en kies een kleur in de kleurenbalk die verschijnt.

Kleur-toevoegen

Meer kleuren toevoegen

!

Klik op de Kleur toevoegen knop onder de Webiste kleuren. Zodra u een kleur heeft geselecteerd wordt deze toegevoegd aan de website kleuren en kunt u hem gebruiken in uw website (Zie.

Kleurenschema's

!

Met deze functie kunt u snel een nieuw kleurenschema voor uw website maken.

Klik op de "Kleurebkiezer" knop.

Kies de hoofdkleur voor uw website.

ShopFactory maakt automatisch een groot aantal kleurenschema's aan die u in uw website kunt gebruiken door er op te klikken. In één handeling wordt het kleurenschema van uw site aangepast.

Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Een bestaande Design Afbeelding bewerken

!

Design afbeeldingen zijn afbeeldingen die het uiterlijk en de sfeer van een website bepalen. De meeste Design afbeeldingen kunnen heel gemakkelijk worden veranderd in de Designer.

U klikt op de Design afbeelding die u wilt veranderen in het Preview venster. N.B. Pagina- en productafbeeldingen kunnen niet worden veranderd in de Designer.

Er komt een klein menu in beeld.

U selecteert “Afbeelding bewerken” voor het juiste onderdeel.

De afbeeldingsdialoog wordt geopend, u kunt nu de afbeelding veranderen.

U kunt de afbeelding deleten of vervangen, of deze met uw favoriete Afbeeldingseditor bewerken.

De 3D3 software helpt u zelfs met het aanpassen van de afmetingen van de door u geselecteerde afbeelding, zodat deze goed past.

N.B. Veranderingen in afbeeldingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt. U kunt echter altijd de originele afbeelding van het thema van uw keuze weer terugplaatsen.

Een Designafbeelding toevoegen

!

Afbeeldingen kunnen aan een gebied worden toegevoegd op ongeveer dezelfde manier waarop u een bestaande afbeelding bewerkt. U klikt op het gebied waaraan u een afbeelding wilt toevoegen, in het Preview venster.

Zodra de optie Afbeelding toevoegen verschijnt, kunt u een afbeelding toevoegen.

Het uiterlijk van de Navigatie aanpassen

!

U kunt de look van Index 1 en Index 2 Navigatie veranderen op dezelfde gemakkelijke ‘point and click’ manier als bij andere kleuren en Design afbeeldingen. U klikt erop en selecteert vervolgens het onderdeel dat u veranderen wilt.

De Muis-Over kleuren verwijzen naar de look van een knop wanneer de cursor van de muis zich erop bevindt – met deze instellingen maakt u snel en gemakkelijk heel mooie dynamische menu’s.

Kleurenschema importeren en exporteren

!

Als een kleurenschema dat u heeft gemaakt u bevalt, kunt u het exporteren om (later) te gebruiken bij een ander project.

Om het te exporteren, klikt u op en geeft u het kleurenschema een beschrijvende bestandsnaam.

Om het te importeren, klikt u op en selecteert u het bestand waar u uw kleurenschema naartoe heeft geëxporteerd.

U vindt deze knoppen door naar beneden te scrollen in de lijst met kleurenschema's

Uw Veranderingen ongedaan maken

!

Niet tevreden met de nieuwe kleur die u heeft geselecteerd? Dan maakt u de verandering simpelweg ongedaan.

De functies “Ongedaan maken” en “Opnieuw” zorgen ervoor dat u met het kleurenschema van uw website kunt experimenteren totdat u helemaal tevreden bent.

Afbeeldingsveranderingen in Designer mode kunnen niet ongedaan worden gemaakt, maar in het algemeen kunt u het originele plaatje dat bij het geselecteerde thema hoorde weer terugplaatsen - in de afbeeldingsselectie dialoog.

Uw Veranderingen opslaan

!

Veranderingen die u aanbrengt worden niet van kracht op uw website tenzij u deze opslaat.

Uw kleurveranderingen en aanpassingen in de frame instellingen worden opgeslagen indien u een van de volgende methoden toepast:

·      U klikt op de Opslaan knop in de hoofd werkbalk.

·      U verlaat de Designer mode en klikt op OK als antwoord op de vraag “Veranderingen toepassen?” die in beeld verschijnt.

Opslaan als nieuw Websitethema

!

Zodra u een Website Thema naar uw eigen wensen heeft aangepast, kunt u dit opslaan door de klikken op Designer > Opslaan als nieuwe Template. (Het getoonde beeld blijft echter de originele Template totdat u deze handmatig vervangt in de Website Thema folder!).

Website Thema herstellen

!
Om een Website thema te herstellen klikt u op Opnieuw selecteren onder Eigenschappen > Website Thema Selecteren.

Navigeren in het Preview venster

!

Als u de website kleuren verandert, kan het zo zijn dat ook andere pagina’s hierdoor worden veranderd. U kunt naar alle onderdelen van uw website navigeren om het effect van de kleurverandering te bekijken.

Om te navigeren, drukt u op de Ctrl toets op uw toetsenbord terwijl u klikt op de betreffende link.

De afmetingen van het Preview venster veranderen

!

Het uiterlijk van uw website kan enigszins variëren, afhankelijk van de resolutie van het scherm waarop iemand uw website bekijkt.

U kunt bekijken hoe uw website eruit ziet met de meest voorkomende schermresoluties door deze te selecteren in het drop-down menu rechtsonderaan in de Designer.

Het gedeelte van het Preview venster dat u kunt scrollen geeft de afmetingen aan van de door u gekozen schermresolutie.

Dit verandert niets aan de breedte van de door u gemaakte website.