Productsjablonen

product-templates

Met Productsjablonen kunt u waarden kopiëren van een sjabloon naar meerdere producten tegelijk waardoor u veel tijd en werk bespaart. Verander simpelweg één sjabloon en kopieer de waarden i.p.v. dezelfde wijziging meerdere keren in te voeren.

U kunt alle producten tegelijk aanpassen – alle producten op een pagina of alle producten die u geselecteerd heeft. De meest gekopieerde waarden zijn prijs, opties en kortingen – maar u kunt natuurlijk ook andere ondersteunde waarden kopiëren.

U kunt in principe alle waarden verbonden aan een product kopiëren: het is voldoende om de waarden aan een sjabloon toe te kennen en deze dan te kopiëren naar het gekozen product.

1: Een productsjabloon maken

Zoek naar de Productsjabloon map in de boomstructuur.

Kopieer nu een willekeurig product als sjabloon naar deze map – of voeg een nieuw product toe.
Dit product wordt nu een sjabloon en u kunt de waarden ervan kopiëren naar ieder ander product.

U kunt de waarde van de sjabloon bewerken net zoals bij andere producten. Veranderingen die u maakt aan een sjabloon brengen geen wijzigingen toe aan andere producten – totdat u ze daarheen kopieert.

2: De doelproducten selecteren

Once you have adjust the values of a product template so they match the values you want to copy to other products, you can select your target products.

Target products can be selected in multiple ways:

For example to apply a discount to all products listed on a page, simply right-click on the page in the tree window. Then select the option highlighted in the image below.

U kunt ook overschakelen naar Lijst-weergave op iedere pagina door op 'Lijst' te klikken

onderaan de pagina of door naar de 'Inhoudsopgave' te gaan in de boomstructuur

en de doelproducten – de producten die u wenst bij te werken met de waarden van de sjabloon - te selecteren.

Selecteer de producten door uw muis eroverheen te bewegen terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt of klik erop terwijl u de SHIFT of CTRL toets indrukt op uw toetsenbord.

Klik dan met uw rechtermuisknop op de geselecteerde producten en selecteer de optie die in de afbeelding hieronder aangegeven is.

Waarden van een productsjabloon naar producten kopiëren

Wanneer u met uw rechtermuisknop op de producten klikt en de optie 'Kopieer de waarden van het productsjabloon' wordt de Productsjabloon wizard geopend.

Selecteer de sjabloon die u wenst te gebruiken aan de linkerkant in het 'Productsjabloon' venster. Alle productsjablonen die u toegevoegd heeft aan de Productsjablonen pagina worden hier weergegeven.

In het venster 'Te kopiëren velden' kunt u de waarden selecteren die u wenst te kopiëren. U kunt zo veel waarden selecteren als u maar wilt.

Als u opties kopieert, dan kunt u de functie “Alle opties in doelproducten verwijderen” selecteren. Dit betekent dat alleen de opties die u aan het kopiëren bent beschikbaar zullen zijn in de doelproducten wanneer u klaar bent.

Gebruik productsjablonen om producten toe te voegen

Met de "Gebruik productsjabloon" functie in de toolbar kunt u op een snelle manier nieuwe producten toevoegen met voorgedefinieerde velden zoals Opties of beschrijvingen.

Om van deze functie gebruik te maken dient u eerst één of meerdere 'Productsjablonen' aan te maken.

Als u op de "Gebruik productsjabloon" knop klikt wordt deze geactiveerd.

Er wordt gevraagd welk Productsjabloon u wilt gaan gebruiken.

Selecteer de sjabloon en kies de velden die u wilt gebruiken in uw nieuwe producten (als deze nog niet geselecteerd zijn tenminste).

Daarna klikt u op OK.

Het Productsjabloon is nu actief en gemarkeerd

Klik op Nieuw product  om een nieuw product toe te voegen en alle informatie die is geselecteerd in het productsjabloon wordt automatisch toegevoegd aan het nieuwe product. Deze functie bespaart u een hoop tijd als u meerdere producten wilt aanmaken met dezelfde informatie.

Producten in bulk aanpassen

Als u meerdere producten tegelijkertijd wilt aanpassen (bulk aanpassen) dan kunt u het volgende proces gebruiken.

Alleen prijzen:

1. Vind alle producten die u wilt bewerken in de Inhoudsopgave
  2. Selecteer de producten door ze met de linkermuisknop ingedrukt te selecteren of klik ze 1 voor 1 aan terwijl u de CTRL knop op uw toetsenbord ingedrukt houdt
  3. Rechtsklik daarna op de selectie en kies voor "Prijzen aanpassen voor alle geselecteerde producten"

Alle andere informatie:

1. Maak een productsjabloon aan met de informatie die u wilt veranderen
  2. Vind alle producten die u wilt bewerken in de Inhoudsopgave
  3. Selecteer de producten door ze met de linkermuisknop ingedrukt te selecteren of klik ze 1 voor 1 aan terwijl u de CTRL knop op uw toetsenbord ingedrukt houdt
  4. Rechtsklik daarna op de selectie en kies voor "Kopieer waarden van een productsjabloon naar alle geselecteerde producten"

Zie Productsjablonen voor meer informatie over productsjablonen en "Zoeken met filters" om te zien hoe u producten kunt filteren om aan te passen.