1: Nieuwe Website maken
  1. Start uw ShopFactory software door het te selecteren in het Windows Start menu of via de snelkoppeling op uw bureaublad/ Programma’s Dialoog.
  2. Klik op Nieuwe Website. Klik vervolgens op Volgende.
  3. Voer een naam in voor uw project. Deze wordt gebruikt om uw project een naam te geven op uw harde schijf. Klik op Volgende.
  4. Nu kunt u een website thema uitkiezen voor uw website. U kunt het thema trouwens later altijd nog wijzigen door de Ontwerper knop te gebruiken in ShopFactory. Klik op Volgende.
  5. Op de pagina Bedrijfsgegevens invoeren moet u minstens een Naam, het Land waar de shop zich bevindt en de postcode op te geven. Voer hier a.u.b. de juiste gegevens in omdat later de BTW instellingen van uw shop hierop gebaseerd zullen worden. Klik op Volgende.
  6. Op de pagina Contactgegevens invoeren moet u minstens een Email adres voor orders invullen zodat de orders van uw shop naar u gemaild kunnen worden. Dit is handig voor het testen van uw shop omdat u al test orders kunt plaatsen voordat u de shop online plaatst. Klik op Volgende.
  7. Op de volgende pagina kunt u een shopnaam, een korte slogan en een foto of bedrijfslogo invoeren, which will all be displayed on your website. U kunt deze later altijd nog wijzigen. Let op: de grootte van het logo die u kutn invoeren is afhankelijke van het door u gekozen website thema. (Kijk bij Standaard afbeeldingsgrootte voor meer informatie hierover en hoe u dit kunt aanpassen). Klik op Volgende.
  8. Stel nu uw valuta in. Zorg ervoor dat u de juiste valuta kiest omdat dit het later gemaklkelijker voor u maakt. De optionele tweede valuta toont de prijzen van uw producten ook in de andere valuta, later kunt u indien nodig nog meer valuta toevoegen, als u dat wilt. Klik op Volgende.
  9. De belastingen pagina die nu verschijnt laat u de BTW tarieven zien die voor het door u gekozen land van toepassing zijn. Dit zijn alleen maar advies tarieven. Als deze voor u niet van toepassing zijn kunt u ze later nog wijzigen via de Wizard belastingen. Klik op Volgende
  10. Op de pagina Verzendmethodes voor de shop instellen kunt u insetllen hoe u wilt dat uw klanten belast worden voor de verzending van uw producten. Er zijn verschillende methodes beschikbaar, inclusief het gebruik van een aantal providers. U kunt later meer gedetailleerde informatie invoeren met de Wizard Verzendkosten. Nu klikt u op Voltooien en ShopFactory zal automatisch uw nieuwe shop gaan aanmaken.