Kortingen

Winkelkortingen

Hiermee kunt u kortingen aanbieden die voor alle producten in uw winkel gelden of betrekking hebben op het bedrag dat een klant in uw winkel besteedt. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Om deze functie te gebruiken klikt u op Eigenschappen en dan op Winkelkortingen.

Er zijn een aantal soorten korting mogelijk. U kunt ervoor kiezen om korting te geven op alle producten in de winkel of alleen producten van een bepaald merk of met een bepaalde productcode, fabrikantscode, distributeurscode of prijscode.

U kunt

• korting geven met een bepaald percentage
  • korting geven op basis van het totaalbedrag van de bestelling
  • gratis producten aanbieden afhankelijk van het totaalbedrag dat de klant besteedt tijdens zijn aankoop

Product Kortingen

Om korting te geven op een product gaat u naar het betreffende product en klikt u op de Product bewerken knop of druk op F4 op uw toetsenbord en selecteer de Kortingen functie aan de linkerkant.

ShopFactory ondersteund de volgende product korting methodes:

1.  Kortingsprijs
Deze prijs wordt gebruikt in plaats van de normale prijs

2.  Kortingspercentage
De korting op het product wordt bepaald aan de hand van dit percentage

3.  Kwantumkorting - op percentage
De korting op de productprijs wordt bepaald aan de hand van het percentage dat u voor verschillende hoeveelheden heeft ingevoerd.

4.  Kwantumkorting - op prijs
De korting op de productprijs wordt bepaald aan de hand van prijs die u per product voor verschillende hoeveelheden heeft ingevoerd.

5.  Koop deze hoeveelheid – krijg deze hoeveelheid gratis
Stel een hoeveelheid in en hoeveel gratis producten u levert - zoals “2 halen 1 betalen”

6.  Koop deze hoeveelheid en ontvang (een) gratis product(en)
Bied speciale gratis producten aan uit uw assortiment aan klanten die een bepaalde hoeveelheid van een product kopen.

Kortingen kunnen van toepassing zijn op het product alleen of op een product en de bijbehorende opties. Dit wordt aangegeven in het Diversen venster van Algemene Instellingen in het Instellingen menu.

Productcode

De Productcode wordt door GlobeCharge gebruikt om Reseller korting te berekenen voor verschillende productgroepen. Alle producten met dezelfde Productcode zijn voor de Reseller beschikbaar tegen dezelfde korting.

Speciale korting bericht

Dit bericht wordt getoond op uw homepage aan alle klanten en geldt voor alle winkelkortingen.

Korting op aankoopbedrag

Stel kortingsniveaus in met percentages, afhankelijk van hoeveel een klant besteedt in uw winkel.

Koop meer, krijg dit product gratis

Geef gratis producten weg aan uw klanten, afhankelijk van hoeveel zij besteden.

Zie ook: Productsjablonen

Zie ook  'Productsjablonen' om uit te vinden hoe u productgegevens en productinstellingen kunt kopiëren van één product naar meerdere producten. Zo kunt u  deze functie op meerdere producten tegelijk toepassen.