Producten toevoegen

ShopFactory geeft u de mogelijkheid om snel producten aan uw website toe te voegen – compleet met alle functies waardoor uw klanten ze kunnen aanschaffen.

Elk product wordt als een alinea aan uw pagina toegevoegd – hierdoor kunt u gebruik maken van alle zelfde functies als alinea's – en veel meer!

Klik op deze knop  om een product toe te voegen aan de huidige pagina.

De Product Eigenschappen Wizard wordt gestart, u kunt hiermee de basis productinformatie in voeren, bijvoorbeeld product titel en prijs. De Product Eigenschappen Wizard wordt gestart waarmee u alle informatie kunt invoeren/wijzigen.

Slideshow

Deze functie maakt het mogelijk een slideshow van afbeeldingen aan uw alinea toe te voegen.

Als bezoekers op de link van de slideshow klikken, wordt deze geopend en de door u toegevoegde afbeeldingen zijn te zien in een kleine slideshow.

Elke afbeelding kan met een beschrijving en naam worden toegevoegd.

Product Kortingen

Om korting te geven op een product gaat u naar het betreffende product en klikt u op de Product bewerken knop of druk op F4 op uw toetsenbord en selecteer de Kortingen functie aan de linkerkant.

ShopFactory ondersteund de volgende product korting methodes:

1.  Kortingsprijs
Deze prijs wordt gebruikt in plaats van de normale prijs

2.  Kortingspercentage
De korting op het product wordt bepaald aan de hand van dit percentage

3.  Kwantumkorting - op percentage
De korting op de productprijs wordt bepaald aan de hand van het percentage dat u voor verschillende hoeveelheden heeft ingevoerd.

4.  Kwantumkorting - op prijs
De korting op de productprijs wordt bepaald aan de hand van prijs die u per product voor verschillende hoeveelheden heeft ingevoerd.

5.  Koop deze hoeveelheid – krijg deze hoeveelheid gratis
Stel een hoeveelheid in en hoeveel gratis producten u levert - zoals “2 halen 1 betalen”

6.  Koop deze hoeveelheid en ontvang (een) gratis product(en)
Bied speciale gratis producten aan uit uw assortiment aan klanten die een bepaalde hoeveelheid van een product kopen.

Kortingen kunnen van toepassing zijn op het product alleen of op een product en de bijbehorende opties. Dit wordt aangegeven in het Diversen venster van Algemene Instellingen in het Instellingen menu.

Opties en keuzes

Met deze Wizard kunt u opties zoals kleuren, maten of extra’s zoals bijvoorbeeld een kadoverpakking of een accessoire-optie, aan een product toevoegen. Selecteer een product, klik vervolgens op de knop en volg dan de Wizard instructies.

Eenmaal toegevoegd, kunt u dubbelklikken op de optie om de Wizard weer te starten, of eenmaal klikken op het product om het te selecteren, en dan vervolgens op de knop klikken.

Een optie is bijvoorbeeld een kleur – een keuze is dan bijvoorbeeld rood of blauw.

Zie ook Werken met Opties.

Lijst met Kenmerken

Dit is een fantastische functie als veel van uw Producten overeenkomende kenmerken hebben. Bijvoorbeeld als u boeken verkoopt, zijn overeenkomende kenmerken in uw beschrijvingen misschien dingen als titel, auteur, uitgever, druk, jaar van uitgave, binding, ISBN.

Klik op het kenmerk in het onderstaande venster, klik op de « bewerken knop en voer uw informatie in.

Natuurlijk kunt u ook uw eigen Kenmerken Templates maken of de bestaande veranderen. Bewerk een bestaande lijst zodat deze aan uw vereisten voldoet en klik vervolgens op de  knop om deze op te slaan door er een naam aan te geven. Deze lijst kunt u vervolgens voor alle alinea’s gebruiken.

Eenmaal toegevoegd, kunt u dubbelklikken op het kenmerk om de Wizard weer te starten, of er eenmaal op klikken om de file te selecteren, en dan vervolgens op de knop klikken.

Markeren

Klik hier om alinea informatie toe te voegen waarvan u wilt dat deze extra aandacht krijgt van uw klanten. Toegevoegde tekst wordt gemarkeerd weergegeven.

Eenmaal toegevoegd, kunt u deze functie in WYSIWYG mode bewerken, net als in een tekstverwerker.

Afhankelijk van uw alinea stijl kan het zo zijn dat deze informatie alleen wordt weergegeven in Gedetailleerde weergave.

Langere Beschrijving

Voeg een langere beschrijving toe die alleen wordt getoond in Gedetailleerd Beeld. Om andere alinea functies aan een alinea toe te voegen, selecteert u de alinea en klikt u vervolgens op de juiste knop in de werkbalk aan de rechterkant.

Zie Gedetailleerde weergave voor meer informatie.

Eenmaal toegevoegd, kunt u deze functie in Normale (WYSIWYG) mode bewerken, net als in een tekstverwerker.

Product verzend- en afhandelingskosten

Of u nu verzendkosten berekent per product of speciale afhandelingskosten berekent voor bepaalde producten, u kunt deze tarieven per product toevoegen

Om kosten per product in te voeren moet de Verzendkosten Wizard worden ingesteld op “Mijn eigen verzendkosten invoeren”.

Door te klikken op  kunt u verzendkosten of afhandelingskosten invoeren voor uw eigen regio en ook voor de Rest van de Wereld.

U kunt verzendmethoden voor dit product instellen of uitschakelen, bijvoorbeeld als het niet mogelijk is een product met een van de beschikbare methoden te verzenden of vervoeren.

Alleen methoden die u heeft ingevoerd in de Verzendkosten Wizard kunnen geselecteerd worden.

Verzendkosten die op productniveau zijn toegevoegd worden bij alle andere verzendkosten opgeteld – dus u kunt ofwel alleen hier de verzendkosten invoeren, of u kunt deze velden gebruiken om extra afhandelings-, verpakkings- of verzendkosten toe te voegen.

Kruispromoties

Hiermee kunt u een product aan gerelateerde alinea’s linken, aan andere pagina’s op uw website of naar externe websites of producten ).

Dit kan de verkoop laten stijgen, doordat u klanten wijst op andere producten die voor hen beschikbaar en interessant zijn, of doordat u hen meer informatie verstrekt – hen zo helpend bij de beslissing om tot aankoop over te gaan.

Zie ook Linken naar andere pagina's, alinea's en websites.

Belastingen

Om te zien hoe u verschillende belastingtypen kunt instellen, kunt u terecht bij de Belasting Wizard.

Afhankelijk van hoe u de belastingen instelt, worden de meeste belastingen automatisch aan de producten toegevoegd. Als dit niet het geval is, of wanneer een product moet worden aangepast, klikt u op de Belasting knop. U kunt nu gemakkelijk de belasting bij een product toevoegen of verwijderen.

Gebruik productsjablonen om producten toe te voegen

Met de "Gebruik productsjabloon" functie in de toolbar kunt u op een snelle manier nieuwe producten toevoegen met voorgedefinieerde velden zoals Opties of beschrijvingen.

Om van deze functie gebruik te maken dient u eerst één of meerdere 'Productsjablonen' aan te maken.

Als u op de "Gebruik productsjabloon" knop klikt wordt deze geactiveerd.

Er wordt gevraagd welk Productsjabloon u wilt gaan gebruiken.

Selecteer de sjabloon en kies de velden die u wilt gebruiken in uw nieuwe producten (als deze nog niet geselecteerd zijn tenminste).

Daarna klikt u op OK.

Het Productsjabloon is nu actief en gemarkeerd

Klik op Nieuw product  om een nieuw product toe te voegen en alle informatie die is geselecteerd in het productsjabloon wordt automatisch toegevoegd aan het nieuwe product. Deze functie bespaart u een hoop tijd als u meerdere producten wilt aanmaken met dezelfde informatie.

Zie ook: Productsjablonen

Zie ook  'Productsjablonen' om uit te vinden hoe u productgegevens en productinstellingen kunt kopiëren van één product naar meerdere producten. Zo kunt u  deze functie op meerdere producten tegelijk toepassen.