Search Engine Optimization - SEO

"ShopFactory is ongelooflijk! Nadat ik een nieuw artikel in mijn shop had gemaakt, was deze nummer 1 in Google 8 uur later!"

E.Berghuizen, www.pinballwizard.nl

ShopFactory is ontworpen met de zoekmachines in gedachten. Door de jaren heen hebben vele shopeigenaren topposities weten te bereiken in zeokmachines zoals Google. U kunt uw pagina's en producten optimaliseren voor zoekmachines.

Meta tags, bestandsnamen

Meta-tags zijn speciale zinnen en slogans die door zoekmachines worden gelezen en getoond worden aan zoekers. Bepaalde zoekmachines gebruiken ze om een website te ranken. Met ShopFactory voegt u Meta tags toe aan zowel pagina's als aan producten.

ShopFactory maakt automatisch meta tags gebaseerd op de teksten die u invoert. ShopFactory Gold genereert tevens geschikte bestandsnamen aan voor nog betere ranking resultaten.

Om handmatig Meta-tags toe te voegen klik op de 'Meer' knop in de pagina wizard. Om ze aan de homepage van uw site toe te voegen voegt u ze toe via de ShopFactory Centrale.

Om Meta-tags toe te voegen aan een product of een pagina, klik op de 'Meer' knop van de product of pagina wizard en klik vervolgens op de knop 'Gegevens invoeren voor zoekmachines (Meta tags)'.

U kunt ook een eigen bestandsnaam invoeren voor de pagina of het product dat u aan het bewerken bent.

U kunt een paginatitel en een meta beschrijving invoeren. U kunt tevens meta keywords invoeren, alhoewel de meeste zoekmachines hier niet meer naar kijken.

Alt Tags

Titel en Alt-Tags zijn de kleine tekst balken die verschijnen als u met uw muis over een afbeelding gaat. Ze kunnen u helpen bij het verkrijgen van betere zoekmachineposities door hierin relevante zoektermen te herhalen. In ShopFactory voert u eenvoudig Alt Tags in door te dubbelklikken op een afbeelding of tijdens het toevoegen van een afbeelding aan uw site.

Pagina titels

Pagina titels helpen zoekmachines om belangrijke content te vinden. ShopFactory maakt de pagina titel (H1) automatisch de belangrijkste titel van een pagina. Producten en alinea's en de website slogan volgen daarna in belangrijkheid (H2). Zorg ervoor dat uw belangrijkste keyword voor de pagina in deze titels voorkomt.

Sitemaps

ShopFactory maakt automatisch sitemaps aan voor zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo, en tevens voor andere zoekmachines die niet gebruik maken van de algemene standaarden. Dit maakt het voor zoekmachines eenvoudig om uw site te indexeren en helpt u om betere rankings te krijgen.

Snelle websites

ShopFactory Websites behoren tot de snelste van het Internet.

Bijvoorbeeld de Google Website, één van de snelste op het Internet, heeft een snelheidsindex 86.

ShopFactory websites hebben gemiddeld een snelheidsindex van tussen 74 en 80. Dit helpt u niet alleen om meer klanten in uw online shop te krijgen, maar is ook een waarde die door Google wordt gebruikt voor de ranking van uw website.

Google, Bing Webmaster tools

ShopFactory shops zijn compatible met Google Webmaster tools en Bing zodat u eenvoudig uw website kunt analyseren om betere ranking resultaten te halen voor uw webshop. Om u te registreren bij Webmaster tools, kopieert u de verificatie meta tag in de ShopFactory Centrale en publiceert u uw website.

Google Analytics + andere website tracking tools

ShopFactory maakt het mogelijk om uw online shop te analyseren met analytische tools zoals Google Analytics. Kopieer de tracking code in ShopFactory Centrale en publiceer uw webshop.