Voorraadbeheer
!

ShopFactory heeft een handmatige of automatisch Voorraadbeheer functie ingebouwd. Hiermee kan elk product met een catalogusnummer of elke productoptie op voorraad worden gecontroleerd.

U kunt ook de catalogusnummers van een product combineren met de keuzes van een optie, voor nog meer flexibiliteit – zie hiervoor Combineren Catalogusnummers. Hiermee kunt u het voorraadniveau van bijvoorbeeld de verschillende maten van een bepaald paar schoenen invoeren.

Of u kunt zorgen dat een klant verschillende onderdelen van bijvoorbeeld een computer als opties kan selecteren, zoals de grootte van de harde schijf en het geheugen, en ook kunt u de het voorraadniveau van elk van de onderdelen instellen.

Bij handmatig voorraadbeheer, moet u als er een product is verkocht, het voorraadniveau handmatig aanpassen.

Als u een server heeft die PHP ondersteunt kunt u ook gebruik maken van automatisch voorraadbeheer. In dat geval worden de voorraadniveau’s telkens als er een bestelling wordt geplaatst online vermindert. U heeft een GlobeCharge account nodig voor deze functie.

Om de Voorraadbeheer functie in te stelllen, klikt u op Eigenschappen en selecteert u Voorraadniveau’s.

De Voorraadbeer Instellingen Wizard wordt geopend, u kunt Voorraadbeheer inschakelen en instellen.