De versies van ShopFactory software hebben twee zoekmachines, afhankelijk van de eigenschappen van uw webserver kunt u deze allebei of slechts 1 van deze zoekmachines gebruiken. Om te kunnen werken met allebei moet uw webserver PHP ondersteunen, uw hostingprovider kan u vertellen of dit bij u het geval is.

Zoeken werkt niet in de Preview Mode, aangezien het maken en bijwerken van de zoekbestanden het Previewen zou vertragen.

Basis Zoeken

Deze zoekmethode werkt op elke server, maar is gelimiteerd qua functionaliteit: deze wordt niet aangeraden voor grotere websites omdat de zoekactie dan veel te langzaam wordt uitgevoerd.

Dit komt doordat de bezoeker de zoekgegevens naar zijn of haar computer moet downloaden voor een zoekactie plaats kan vinden.

Dit werkt absoluut prima voor kleinere websites, maar kan veel te langzaam gaan werken bij sites die hier te groot voor zijn.

Geavanceerd zoeken

Geavanceerd Zoeken geeft de zoekresultaten veel sneller en biedt uw gebruikers meer zoekopties. Het is de beste keuze als u een server heeft die PHP ondersteunt.

In dat geval wordt de zoekactie op uw server uitgevoerd, en levert alleen de zoekresultaten die de gebruiker nodig heeft.

Als we uw website publiceren, testen we autmotisch uw server om te bekijken of deze PHP ondersteunt.

Afhankelijk van het resultaat van deze test wordt Geavanceerd Zoeken dan automatisch ingeschakeld.

U kunt de Geavanceerd Zoeken Opties bewerken via het Instellingen menu.

Lijsten met Stopwoorden

Geavanceerd Zoeken maakt gebruik van Lijsten met stopwoorden. Stopwoorden zijn termen die zo vaak in een tekst voorkomen dat ze geen praktische waarde hebben als zoekwoord, bijvoorbeeld ‘de’ en ‘een’. Met zo’n lijst kunt u zoekacties tegengaan die slechts de server belasten zonder dat ze bruikbare resulaten opleveren. In sommige talen hebben wij al woordenlijsten toegevoegd, gebaseerd op de meest gebruikte woorden in de betreffende taal.

Zo wordt een zoekactie in het Engels voor het veelvoorkomende woord ‘the’ afgewezen om de belasting op uw server te verlichten. Echter ‘the rose’ werkt prima voor een zoekactie.

U kunt de Lijst met Stopwoorden bewerken met Windows XP Notepad (Windows XP Kladblok).

U moet zorgen dat de het bestand met de Lijst met Stopwoorden wordt geopend in een tekstverwerker die het bestand kan opslaan met de UTF8 code ingeschakeld, zoals bijvoorbeeld het geval is bij Windows XP Notepad.

U vindt de Lijst met Stopwoorden in uw ShopFactory Folder in Common Files onder phpsearch. Hier kiest u eenvoudig het bestand met de juiste landcode.