Talen, Language Link

Als u ShopFactory Gold heeft dan kunt u websites in meerdere talen maken.

Het talen menu en de talen werkbalk worden hiervoor gebruikt. De talen werkbalk is alleen zichtbaar als u minstens 1 vertaaltaal heeft toegevoegd aan uw shop.

Als u de talen werkbalk niet ziet als u meer dan 1 taal heeft geactiveerd, klik dan in het hoofdmenu op Beeld. Werkbalken en activeer de Taal werkbalk.

Taal veranderen

Met deze functie kunt u een website in een andere taal maken.

Om een website in meerdere talen te maken en onderhouden, heeft u de International Language Linkversie van uw 3D3 applicatie nodig. Zie ook Vertaal talen.

Navigatie in meerdere talen op uw website toestaan

Met deze functie kunt u het aantal talen instellen waarin uw klanten kunnen navigeren op uw website.  Hoewel niet de inhoud wordt vertaald die u toevoegt, worden alle woorden vertaald die uw 3D3 applicatie automatisch toevoegt aan uw website.

Dit vereist de International versie van uw software.

Vertaaltalen

Met deze functie kunt u de content van uw website in een andere taal vertalen (alleen in International versies).

Selecteer extra talen, waarin u de content van uw website wilt tonen. Als u dit gedaan heeft wordt boven het werkvenster de taalwerkbalk geactiveerd.

Deze heeft vier knoppen:

Vertaal Content

Om de content te vertalen die u heeft toegevoegd aan uw website - zoals introducties, beschrijvingen enzovoort - selecteert u een pagina en klikt u op deze knop.

De pagina verspringt naar de vertaalstand, waardoor u uw vertalingen kunt invoeren.

1.  Selecteer een pagina van de index boomstructuur

2.  Klik op de ‘Vertaal Content’ knop op de werkbalk

3.  Klik op de ‘Vertaal’ knop naast het item dat u wilt vertalen

4.  Het vertaalvenster verschijnt, waar u uw vertalingen kunt invoeren. Om afbeeldingen te switchen, klikt u op de “bewerken” knoppen.

5.  Om terug te gaan naar de hoofd vertaalpagina, klikt u op de Terug knop rechts bovenaan.

Zichtbaar: Naast elke pagina en alinea vindt u het vakje waar u “Zichtbaar” kunt aanvinken. Hiermee kunt u verschillende informatie in verschillende talen tonen, gebaseerd op hoeveel u vertaald wilt hebben. Dit geldt dus ook voor gehele productlijnen als u die bijvoorbeeld in een bepaald land niet wilt aanbieden.

Website vertalen

Website content die over de gehele website veel voorkomt (zoals bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam of de verzendmethoden die u aanbiedt) kunt u met deze functie vertalen.

Navigatie in meerdere talen op uw website toestaan

Met deze functie kunt u de woorden en zinnen aanpassen die door uw 3D3 applicatie automatisch aan uw website worden toegevoegd. Veranderingen worden toegepast in alle websites die u maakt in een bepaalde taal.

In sommige versies van uw 3D3 applicatie kan deze functie gevonden worden in het Instellingen menu.

Basistaal kopiëren

Deze functie staat ofwel aan ofwel uit.   Een rand eromheen geeft aan dat de knop op AAN staat.

Uw website kan door uw 3D3 software meertalig worden opgeslagen en gepubliceerd. Als de “Basistaal kopiëren” functie aan staat, wordt alles wat u (nog) niet in een andere taal heeft omgezet, gekopieerd vanuit de basistaal.

Met andere woorden: als u een Nederlandse website in het Frans vertaalt, en u heeft bepaalde alinea’s nog niet vertaald, dan worden deze alinea’s met Nederlandse tekst getoond.

Exporteer, Importeer een taal om te laten vertalen

In het Talen menu vindt u een functie voor het exporteren en importeren van taalbestanden. Hiermee kunt u de inhoud van uw shop opsturen naar een vertaler die het voor u vertaald en aan u terugstuurt.

ShopFactory houdt wijzingen in de shop bij, u hoeft dus alleen maar te exporteren wat er veranderd is sinds de laatste export.

Het XLIFF formaat is het meest betrouwbaar.