Publiceer uw website op het Internet

Klik op de publiceren knop en selecteer deze optie.

Om uw website op internet te publiceren, heeft u webruimte nodig waar u uw website kunt publiceren.

Uw ShopFactory website werkt op elke Internet Server – een Internet Server is in feite een computer waarop u ruimte moet huren.

Heeft u geen webruimte, dan is dat geen probleem – u kunt zich aanmelden om direct via de ShopFactory software webruimte te huren en hier onmiddellijk uw website te publiceren.

Ik heb ruimte op het internet

Uw ShopFactory websites werken op elke server. Uw nieuwe website kunt u dus overal op het internet publiceren. U selecteert de optie “Publiceer uw website op het internet” en klikt vervolgens op Publiceren. U moet uw gebruikersnaam en wachtwoord voor het internet invoeren.

N.B.
Sommige gratis hosting providers plaatsen automatisch reclame op uw website.  In dit geval kan de functionaliteit van uw website niet worden gegarandeerd, aangezien het kan worden beïnvloed door de ingevoegde code.

Ik heb geen ruimte op het internet

Geen probleem. Selecteer de hosting opties in ShopFactory om u aan te melden voor webruimte en u kunt uw website binnen een paar minuten publiceren.

Instellingen publiceren

Selecteer de optie die u nodig heeft, vul de gegevens in en klik op de VOLGENDE knop. Als u zich voor hosting aanmeldt via uw 3D3 appilcatie, zullen deze gegevens automatisch worden ingevuld.

Internet:

Selecteer deze optie om naar uw internetaccount te publiceren. U moet uw accountgegevens invoeren, zodat uw website kan worden gepubliceerd.

FTP-server:

De naam van uw server of website, zoals www.uwdomeinnaam.nl. Gebruik NIET http:// aan het begin.

FTP-Gebruikersnaam:

De naam die u gebruikt om u aan te melden bij uw server.  Tenzij u deze heeft gewijzigd, is dit de naam die uw hosting provider u heeft gegeven.

FTP-Wachtwoord:

Het wachtwoord waarmee u toegang tot de server krijgt.

Basismap:

Dit is de doelmap op uw server of website waar u de winkel wilt publiceren.

Aangezien u publiceert via het zogenoemde FTP-protocol, heeft u hier niets aan uw internetadres. In plaats hiervan moet u het juiste FTP-pad weten dat rechtstreeks naar uw internetmap op uw server of website wijst.

Als u niet zeker weet wat het juiste FTP-pad is, kan uw hosting provider u hiermee helpen.
U kunt er ook naar zoeken met behulp van de knop Bladeren naast het veld Basismap.
U moet publiceren naar een map, die kan worden bezocht door HTML-browsers; normaliter is dit de map waarin een bestand met de naam index.html staat.

Passief:

Wijzig deze optie als u problemen heeft met de verbinding met uw server.

Publiceren op deze computer:

Om naar een map te publiceren op uw computer, klikt u op de knop Bladeren en selecteert u de juiste map.

Publiceren op een CD:

Om op een CD te publiceren, selecteert u de optie 'Voorbereiden voor CD' wanneer u op uw computer publiceert. U kunt daarna de inhoud van een map op een CD branden met een CD-brandprogramma. De website wordt dan automatisch geopend wanneer de CD in een computer wordt geplaatst (tenzij de eigenaar van de computer deze functie heeft uitgeschakeld).
U moet controleren of het bestand Autostart.inf wordt weergegeven wanneer u de CD opent met de Verkenner.  Als u de CD opent en alleen een map ziet, dan heeft u de INHOUD van de map waarnaar u heeft gepubliceerd niet gekopieerd, maar de eigenlijke map. Dit zal niet werken

Opties:

Op de meeste hosting computers heet het eerste bestand dat een bezoeker op een website opent index.html.

Als dit verschilt op uw server, of als u niet wilt dat deze website meteen opstart, kunt u deze optie gebruiken om de naam van het bestand te wijzigen waarmee de website wordt gestart.